Workshops designthinking en co-creatie

Co-creatie, je hoort de term steeds vaker. Niet gek, want co-creatie is dé manier om met diverse spelers tot een gedragen oplossing te komen. Met een simpele methode gebaseerd op design-thinking, laat ik je ervaren hoe je in enkele stappen tot nieuwe ideeën, oplossingsrichtingen en resultaten komt waar ieder zich in kan vinden.

Woningcorporaties, gemeenten, zorg, onderwijs, maar ook bijvoorbeeld stedenbouwkundigen en tech-bedrijven: allemaal zijn ze sterk afhankelijk van de ervaring van hun klanten of achterban. Het gaat er immers om, een dienst of product te leveren waar mensen blij van worden én waar ze zich eigenaar van voelen. Zo zet je niet alleen een goed product neer, maar bereik je ook maatschappelijke impact: mensen die zich betrokken voelen zijn eerder bereid om zich samen, duurzaam ergens voor in te zetten.

Co-creatie: samen ontwikkelen, biedt een praktische werkwijze. Gebruik het in je wijk of dorp, in je managementteam of in strategische processen, om samen nieuwe oplossingen te verkennen en tot gedragen resultaten te komen.

Tijdens deze workshop werk ik samen met een ‘visueel facilitator’ oftewel tekenaar: Stefan Kruis – Impact met tekeningen

Meer weten?

Een voorbeeld van een co-creatieproject dat ik begeleidde zijn de bewonersgroepen van woningcorporatie Actium, meer daarover is hier te lezen.

 

Terug naar overzicht